DSC 2400

Vi har prøvet os lidt frem med hensyn til vogne. Med og uden køjer og små og store. Det er svært at finde den helt rigtige, når man som os har - eller havde - små og "mellemstore" børn.

Én af vores vogne var en Dethleffs Camper 540sk, 2002, med 3 køjer. Den vil altid være "målestokken" for os på mange punkter.

Træt af den gamle

Vores Dethleffs Camper - der aldrig hed andet end "Ditlev" - var vores tredje vogn, og den blev købt da vi efter meget kort tid, var blevet trætte af vores vogn. Efter et kort ophold på en plads med vores Knaus Sunshine 495, med "børneværelse", hvor vi skulle rede op i rundsidde gruppen til os selv, var det "ny vogn eller slut med camping". Knaus´en brugte vi sammenlagt i tre dage.

Vi ledte efter en vogn med tre køjer til vores tre børn - smart - og et hurtigt kig på nettet, viste at Holbæk Caravan Center, havde et par stykker. En TEC og en Dethleffs. De havde samme indretning, men Camperen virkede bare lidt bedre.

DSC 2438

Tre køjer i enden af vognen

Traditionel indretning

Camperen havde den indretning, man kan kalde traditionel indretning for en køjevogn. De fleste vogne herhjemme er enten med køjer i enden eller med et "børneværelse".

Vores adskilte sig fra det ved at havde et intet mindre end glimrende badeværelse, ved siden af den franske seng.

DSC 2432

Brusekabinen for enden af badeværelset

Fransk seng

Dobbeltsengen er en fransk seng med springmadras og lamelbund. Sengen er 140cm bred, og det er rigeligt til os.

DSC 2427

Glimrende fransk seng (teltet er et Isabella Crown Gold i grå med A-mål 1050. Plads nok!)

Masser af lys

Vognen er lys og lækker indeni, og der kommer meget lys fra de store HEKI-luger. Når solen er væk, kan man tænde nogle af de mange spots, bl.a. i lys-rammen om HEKI´en.

Siddegruppe i midten

Siddegruppen i midten er ikke verdens bedste. Den er lille, som de ofte er, men det dur slet ikke når vognen som her er med tre køjer. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at sidde 5 ved bordet.

DSC 2445

Siddegruppen i midten

Laves endnu

Dethleffs laver stadig Campere med næsten samme indretning, men badet er ændret til et mere almindeligt bad. Det er en skam.

En af de bedste mærker

For os er Dethleffs én af de absolut bedste mærker. Dethleff har laves vogne i mere end 80 år, og det har flere patenter. Samling af vognene sker bl.a. ved brug af tapper (som ligner kæmpe træ-dyvel), som giver en meget fast struktur.

Og det er netop det der gør vi gerne vil have en Dethleffs igen. Den er skruet godt sammen, lågerne sidder lige, skruerne sidder pænt (jo - det er vigtigt), og det hele kan holde til at blive brugt.

Så skal du ud og se på ny vogn så gå ikke uden om Dethleffs.

Data for vognen

  • 1100kg egenvægt (holder ikke, men ikke målt)
  • 1500kg toltalvægt
  • AL-KO stabilisator
  • AL-KO aksel (kan fås til 1700kg total)
  • Truma blæsevarme med elvarme
  • 5 liter varmt vand
  • 40 liter friskvand
  • 230cm bred

Fås også som 560sk, der selvfølgelig er lidt længere, men også 250cm bred. Den har så rundsiddegruppe i midten, istedet for siddegruppen.

Bookmark and Share
cookieassistant.com