DSC 5087

En af vores tidligere vogne, var en Eifelland Holiday 465tf. Den blev anskaffet da vi på et tidspunkt blev trætte af tunge køjevogne, og ville prøve med en egoistvogn.

Eifellanden var meget velholdt, og havde det der skulle til, men alligevel blev vi - eller måske mest jeg - aldrig rigtig glad for den, og den blev byttet væk.

Vejen til noget mindre

Ungerne var blevet større og ville ikke altid med på camping, og hvis de ville, ville de hellere sove udenfor vognen i deres Outwell popup-telte. Da vi så ikke behøvede køjer, gik jagten ind på en mindre, lettere egoist vogn.

En flirt med en Hobby - der aldrig nåede længere end vores indkørsel - sluttede da vi fik mulighed for at bytte den til en meget velholdt Eifelland.

Indretning

Eifellanden havde stor og lækker rundsiddegruppe, som vi havde savnet i vores Dethleffs Camper 540sk, i den ene ende og seng og bad i den anden. Køkkenet var i midten, og vendte væk fra teltsiden.

DSC 5074

God rundsiddegruppe

Lille køkken

Køkkenet var ikke særligt stor og der manglede generelt aflægge plads, men der var det der skulle bruges. Det hvad været et ønske fra fruen at det vendte væk fra teltet, så varme fra køleskab og damp fra madlavning, lettere kunne komme væk.

DSC 5071

Lille køkken i midten

Fransk seng

Sengen er en fransk seng i størrelse 140 x 200 cm. Rigeligt stor til os, og selvom det var en "simpel" madras uden fjedre og andet luxus, lå vi rigtig godt. Sjov nok var det msåke den vogn vi har haft som vi lå/ligger bedst i.

DSC 5064

God fransk seng

Toilet

Toilettet er simpelt, men det bruser og bruse bund, så man kan tage et bad. Det prøvede vi dog ikke i den vogn.

Vasken er placeret udenfor toilet/bad, som man ser i rigtig mange vogne.

Skabe

Der er rigeligt med skabsplads i vognen. Faktisk næsten for meget hvis man kun er er to voksne og ønsker at prøve at camperer lidt "let". Men hvem klager.

Uden fejl

Vognen havde det der skulle til. Det var en rigtig fin letvægter, uden fejl og mangler. Måske savnede vi en stor HEKI, men omvendt var den dejligt kølig, fordi der ikke kom så meget sollys ind.

Den var rigtig god at køre med, rolig og let, og den var nem at bugsere rundt på pladserne, selvom den ikke havde mover. Men den blev dog ikke gammel i vores familie, på grund at et par væsentlige fejl.

Og så alligevel fejl

For det første har Eifelland bare ikke samme samlekvalitet som vores tidligere Dethleffs, og heller ikke som vores nuværende LMC. De er bare klasser foran.

For det andet var 200kg lasteevne bare ikke nok, hvis vi også gerne ville have lidt mere fastmonteret udstyr i vognen, som batteri, HEKI og mover. Jeg fik den aldrig vejet, men tvivler på den 1000kg egenvægt holder.

Og for det tredje - og det er vigtigt - så var den hamrende grim! Jeg kunne simpelthen ikke holde ud at se på formen og den fesen-grønne farve udvendig.

DSC 5087

Nogen skønhed er det jo ikke

Byttet til noget sjovere

Vognen blev sat til salg på dn blå avis, og vi købte en LMC istedet, så vi for gud ved hvilken gang, havde to vogne stående på vores grund.

Sælger man på DBA, skal man lige affinde sig med at man bliver "svine-budt", og at flere henvender sig med tilbud om bytte. Jev blev budt et på gamle biler og en båd i bytter, inden en mand der sad i Brasilien bød mig en motorcykel i bytte. Perfekt! Vi byttede lige over.

Data for vognen

  • 230cm bred
  • "løs" 23 liter vandtank
  • Truma blæsevarme
  • 5 liter varmt vand
  • 1000kg egenvægt
  • 1200kg totalvægt
  • AL-KO aksel
  • AL-KO stabilisator

 

 

 

Bookmark and Share
cookieassistant.com