DSC 9116

Når man som jeg, futter rundt i landet, falder man nærmest over gamle campingvogne som er efterladt i rabatten.

Sjovt nok er der flest om efteråret, når festivalsæsonen er slut(?!). Men er det så svært er det vel heller ikke at skaffe sig af med sådan en øjebæ?!

Af med vognen

Nognen gange skal man af med en vogn der ikke er noget værd! Forhandleren vil ikke have den, typisk fordi det er mindst 7 år siden den sidst var noget værd.

Man kan så vælge at stille den den nærmeste p-plads. Klart en god idé, for selvfølgelig er det da alle andres højeste ønske, at kigge på den aldrende øjebæ!

Men med lidt arbejde kan man også vælge at skaffe sig af med vognen, helt lovligt og endda gratis.

DSC 9121

En fætter som den her, har været grim siden den var ny. Den er ikke kønnere når den står her

Genbrugspladserne

Jeg har snakket med genbrugspladser i Odsherred, Holbæk, Aarhus og Esbjerg, der alle fortæller at de godt vil tage imod vognen. Der skal bare lige gøre lidt ved den.

Vognen skal skilles ad i fraktioner, eller grupper, som passer med dem de har på pladserne. Så du skal i gang med den store hammer og fukssvansen, splitte vognen ad, og sortere den i bunker med metal, isolering, ledninger, træ (det der ikke er rådnet væk), dæk, plastik osv.

Driftslederen for pladserne i Holbæk, beder dog indtrængende om, at toilettet er HELT tømt! Så det må man lige huske.

Skrot

Campingvogne er ikke dækket af samme ordning som biler, når det gælder skrot. Der er ingen tilskud fra staten, der er ganske enkelt ikke brugbart - ellers salgsbart - materiale nok i en gammel vogn.

Dertil kommer at en gammel rådden skimmelsvamp-befængt vogn, kan være sundhedsskadelig at pille fra hinanden. Nok ikke, hvis du kun gør det en enkelt gang derhjemme, men for en der arbejder med det, og gør det flere gange.

Derfor er det ikke alle skrothandlere, der vil have vognen. Men en hurtig søgning på nettet gav dog et resultat. Skrotdinbil.nu vil gerne have den, med få betingelser, som du kan læse påwww.skrotdinbil.nu/campingvogne.

Bookmark and Share
cookieassistant.com