DSC 9519

Jeg har for længe siden indkøbt en batterimåler, af mærket Calira, som kan vise hvor meget strøm der er på op til to batterier. Nu er tiden - endelig - kommet, hvor den skal installeres.

Nice to have, need to....

Indrømmet! En måler som den her, er til vores brug af batteri - og de fleste andres - slet ikke nødvendigt. Og slet ikke til to batterier, da vi jo kun har ét monteret i vognen.

Men - og her indrømmer jeg igen - det er altid fedt at have noget at trykke på, og hvis der så også er noget der lyser, så kender lykken ingen grænser. Og så dækker den et par huller i et skab.

Og alligevel, kommer der nok senere et behov, når vi forhåbentligt en gang får et ekstra batteri og nogen celler på taget. Men nu starter vi med at montere måleren i vognen.

DSC 9514

Skabet hvor hullerne skal dækkes

Placering

Måleren er flad og optager ikke meget plads, så der er faktisk flere steder den kan være. I vores vogn er vi heldige at der sidder et skab lige indenfor døren, ved siddegruppen, lige over hvor batteriet er monteret.

Samtidig er vi så uheldige at en tidligere ejer har ment at det var smart at der på samme skab, blev monteret nogen holdere til vinglas(!!??), som så kunne hænge der og...ja, pynte troede han vel. De var det første der blev skrottet!

For at montere batterimåleren, skal der skæres hul i vognen, men nu er det at vi er heldige igen, da vores nye måler nu dækker hullerne fra førnævnte glasholder.

DSC 9512

Her ses de "smukke" huller som er tilbage efter vinglasholderne er pillet væk

Opmåling og en masse streger

Nu skal det jo helst ende med, at det hele ser lidt pænt ud. Det har jeg det bedst med. Eller hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg slet ikke holde ud hvis det ikke er pænt! Altså ikke sådan at forstå at jeg er hysterisk eller sygeligt...... Nja - ok, jeg er hysterisk! Men mest med det jeg selv laver. Underligt...

Så for at sikre at måleren sidder lige og at den dækker så mange huller som muligt, og at det bare sidder, så kræver det en del ekstra streger. Jeg bruger en blyant, og de der ikke skal "bruges" kan jeg så fjere med viskelæder. Smart!

Jeg vil helst montere måleren så tæt på kanten af skabet som muligt, både for at dække den "første" skrue, og fordi det er pænest. Det kan dog ikke lade sig gøre fordi der sidder skruer på bagsiden.

DSC 9524-lille

Tegne, strege, viske, tegne....

Så skal der bores

Nu skal der så laves et hul. Eller der skal laves 4 huller, så der kan laves et hul!? Som i alle andre lignende opgaver, bores der nemt et hul i hver hjørne, og så skæres firkanten ud med en stiksav.

Også her er jeg glad for vognen er lavet er træ, og ikke pap, da det gør opgaven meget nemmere. Denne skabsside er lavet er 13mm krydsfiner.

Et almindeligt bor til træ i en størrelse, som er lidt større end klingen på saven, gør jobbet perfekt! Et skapt bor er en fordel. Bor langsomt, og pres ikke.

DSC 9539

Achtung! Der bores

Afdækning

Stiksaven er en hidsig fætter, og den kan let lave nogen mæker i træet når den skærer. Mærkerne kommer mest fra foden på saven, når den glider over træet.

Det vil jeg gerne - sjovt nok - undgå, så jeg klistrer det, der ikke skal skæres væk, til med afdækningstape. For at være sikker, klistrer jeg også savens fod til med tape. Better safe than flæbehoved!

Klingen til saven er ny. Når man køber klinger, kan man vælge hvilken vej der skal skæres - altså om takkerne vender væk fra saven eller mod - og det er vigtigt for at undgå at træet flosser på ydersiden.

DSC 9556

På med noget beskyttende tape

Test fit

Når de fire huller er forenet til et hul, ved at lave et femte hul(!?), så er det tid til en test-fit. Som nævnt tidligere passer det mig bedst hvis det hele sidder lige.

For at få det til være helt i vinkel, bruger jeg en fil. På indersiden skal der også fjernes lidt, fordi måleren er tyndere end træet, og der skal laves plads til ledningerne.

Sidst skal ledningerne bare trækkes til batteriet, én til plus og én til minus, og så én der gemmes til det andet batteri. Helt simpelt! Når man så trykker på 1 eller 2 på knappen på måleren, viser den hvor meget strøm er der er på batterierne. Smart!

DSC 9571

Færdigt arbejde

Færdig arbejde

Efter lidt justering skues den fast. Så er der kun tilbage at lede efter et ekstra batteri, så vi kan sige nej-tak til strøm på pladserne. I hvert fald på weekend ture.

Bookmark and Share
cookieassistant.com