DSC 6271

Campingvogne er lavet af træ, metal, letmetal og mange andre "sjove" materialer. Det gælder uanset om det er en KABE eller en Adria, og når vi flytter rundt på vognen giver det hele sig lidt.

Varme og kulde får også fuger og tætninger til at "slippe" lidt.

Standard toilet

På vores vogn har det medført at "potten" har fået nogle sprækker i fugen omkring. Det kan vi jo ikke have - dels fordi jeg ikke kan holde ud hvis det ikke er i orden (manisk) og dels fordi vi gerne vil kunne tage bad i vognen.

Toilettet er et standard Thetford toilet, som ses i langt de fleste vogne - intet underligt her - og det er fuget rundt i kanterne for at man kan bruge bruseren.

DSC 6294

En af de sprækkede fuger

Farvebestandig vådrumssilikone

Tager du ikke bad i vogenen - og er du ligeglad med hvordan det ser ud, og med hygiejnen - er der ingen grund til at gøre noget ved dem. Så kan sprækkerne også bruges til at gemme snedige beskeder eller andet godt til den næste den kommer på besøg.

Fugerne er af farvebestandig vådrumssilikone, som det er der brugt hjemme i køkkenet og i badet. Vådrumssilikone indeholder svampedræbende middel, så de ikke bliver sorte af skimmelsvamp. Og præcis som hjemme i badet er de ikke særligt fleksible.

DSC 6302

Det skal du bruge

Let at fixe

Reparation er let og alt der skal bruges kan købes i et almindeligt byggemarked. Som alt andet - stort set - kan det findes i alle prislejer, men det kan ikke andbefales at købe for billigt. Medmindre du synes reparationen er "hyggelig", og gerne vil gøre det ofte.

DSC 6322

Væk med den løse fuge

Fjern alt det løse

Det første der skal gøres er at fjerne den løse fuge. Nogen steder sidder den så lyse at den kan trækkes af, og andre steder skal den hjælpes lidt på vej. Der er ingen grund til at fjerne den de steder den sidder helt fast, men her kan det være nødvendigt at udvide" sprækken lidt, så nyt silikone kan binde.

DSC 6291

En af de fuger der er gået fra, og som skal skræres lidt større for at ny fuge kan binde

Fuger kan mangle helt

På steder hvor det er to eller flere stykker plastik der støder op mod hinanden, kan fugen mangle helt, da silikonen ikke binder så godt på plastik. Det har jeg set på flere vogne hos forhandlere, men på vores var alle fuger der.

DSC 6280

Her kan den mangle helt

Steder der ikke skal fuges

Under toilettet er den en bred revne/sprække. Den virker som en slags udluftning af rummet bag, den skal ikke fuges. Der er ingen fare for at der render vand ind da den er placeret i toppen af brusebunden.

DSC 6312

Den fede sprække som ikke skal fuges

Afgrænsning

Når alt den løse fuger er fjernet, skal området der skal fuges afgrænses, så der ikke smøres fuge ud over det hele. Den nye fuge skal helt have fine lige kanter - det ser pænest ud - og med et simpelt trick bliver det også meget nemmere at afrense. Tricket er almindelig malertape.

DSC 6325

Afpillet fuge

Tapen placeres så den nye fuge kommer til at dække det gamle fuge helt. Den nye fuge skal være en milimeter bredere en den gamle på hver side. Ikke mere. Sådan cirka. Plus minus en træsko.

DSC 6347

Tapen placeret. Bemærk at kun det løse silikone er fjernet

Ny fuge lægges

Når alt er masket, er det tid til at finde fugepistolen frem og lægge en ny fuge. Sørg for at den nye fuge kommer godt ned i sprækkerne, men ikke før meget over, da det bare skal fjernes igen.

Tag én flade - et stykke - af gangen og glet det med det samme. Silikone danner hurtigt en fast, størknet overflade, hvorefter det er svært at lade en pæn fuge.

Pæneste fuge laves med en pølsefinger dyppet i en blanding af vand og opvaskesæbe. Pres fingeren ned og stryg én gang. Prøve ikke at rætte på det efter.

DSC 6359

Special tool i aktion

En fuge af gangen

Øvelsen gentages én fuge af gangen. Prøv ikke at fjerne det overskydende sæbevand, da det bliver grimt. Vandet tørre hurtigt og efterlader ingen spor.

Når alle fuger er lavet, fjernes tapen forsigtigt. Der kan være steder hvor silikonen ligesom ´vipper´op. Her glattes den forsigtigt igen med en finger dyppet i sæbevand.

Silikonen skal så bare tørre og så kan der bades igen.

DSC 6362

Færdig fuge 1

DSC 6353

Færdig fuge 2

DSC 6374

Færdig fuge 3

Fremgangsmåden er den samme hjemme i badet, såååå

God fornøjelse.

Bookmark and Share
cookieassistant.com