DSC 8329

Så er det tid til at komme lidt videre med vores LMC vinterprojekt. Vi skal nå en del i vinter, hvis vi skal være færdige inden messen i Herning, hvor vi skal bruge vognen igen.

Hvorfor Herning er blevet deadline, ved jeg egentlig ikke, for det giver jo lidt pres! Men så igen - det er jo mig selv der har sat den deadline - såååå?!

Mere luftig

Én af ændringerne i vognen handler om en mere luftig vogn - og her mener jeg ikke en svag brise, som vi så kan kalde "Allan" - og sammen med det også lidt mere dagslys.

En af lys-slugerne i vores vogn, er køjerne, som gør bagenden af vognen både mørk og lidt "bastant". Samtidig kan vi ikke rigtig bruge dem til noget, andet end hunden i den nederste og tøj i den øverste.

Vi har derfor besluttet at den øverste køje må ud, for at lukke op for de fine vinduer der er bagved, og samtidig eliminere rod! Fedt!

DSC 8338

Ludvig inden operationen

Tunge låger

Da vi købte vognen, var ét af ønskerne til vognen at der skulle være låger mellem køjer og resten af vognen, så ungerne kunne lukke af for os, og vi for dem. Lågerne skulle samtidig være i rigtig træ, og ikke pap, så de kunne holde. Det gør dem så lidt tunge.

Når køjerne ikke længere skal bruges, skal lågerne også væk. Jeg starter med dem, da de er lidt i vejen for resten af projektet, og da jeg har haft dem af før, i forbindelse med et andet projekt, ved jeg de er nemme at få væk.

Der er tre skydelåger, der kun sidder i nogle hjul i toppen, og er hægtet på hinanden i bunden, med nogen u-beslag.

DSC 9176

De tre tunge

Kun få skruger i lågerne

For bedre at komme til fjerner jeg pyntelisten i toppen. Den sidder også kun med skruer. Den skal senere erstattes af en anden liste der er lidt mindre. Alt jeg piller af, skruer, lister beslag og lignende, bliver gemt så vognen kan føres tilbage til original.

Derefter er det bare at skrue lågernes hjul af lågerne, og så "liste" lågerne fra hinanden. Det er ikke svært, men jeg gør det forsigtigt så de ikke ridses.

Når lågerne er fjernet, kan skinnerne i toppen fjernes let. I gulvet sidder der en lille "guide" som den inderste låge kører i. Den fjernes også.

DSC 9187

Her er listen fjernet. Når lågerne er fjernet, er det nemt at skrue de brune skinner af

Gelænderet

Første del af køjen der skal væk, er gelænderet. Som det meste andet er det også lavet af rigtigt træ, så det kan holde, og det er skruet sammen med undersænkede skruer.

De fleste skruer sidder "indefra", hvor de er skjulte, men enkelte sidder "udefra". De er så dækket af nogle små plastik-pynte-dutter, som lige skal vippes væk.

Der er ingen dyvler og ingen lim, så det går rimeligt nemt med at pille det ned.

DSC 9195

Dutter i gelænderet

Køjen!

Nu er der - endelig - god plads, og det er tid til at fjerne selve køjen. Den sidder med skruer i bagenden af vognen, og hviler på nogen plast-beslag i "fronten".

Jeg hygger mig igen over at alt er lavet "rigtigt". Pæne samlinger, ingen underlige, håbløse skruer, intet der er gået fra hinanden. God vogn!

Bagerst sidder der to slags skruer. Den ene holder listen med varmefordelingshullerne, og den anden slags går helt ind i væggen. Begge typer fjernes og så kan køjen vippes op og fjernes.

DSC 9205

Skrue, skrue, skrue....

DSC 9206

Når køjen er løsnet, kan den vippes op og fjernes

Stigen

Sidste del - eller sidste del af det her del-projekt(?!) - er stigen, der nu står her lidt for sig selv. Stigen, med sin støtte-stolpe-ven, er så også den del med de fleste skruer! Og der er mange!

De fleste skruer sidder nede i magasinet, under den nerdeste køje, som så nu lige pludselig ikke er en køje mere, men en bænk.

Da Ludvig jo er en LMC, har den dobbelt bund i magasinerne. De er lavet så de fylder det hele, så de skal lige pilles lidt fra hinanden for at man kan komme til de nederste skruer.

DSC 9210

Dobbelt bunden der skal pilles lidt fra hinanden

God effekt

Så er det næsten færdigt! Der mangler lidt små-pilleri, som en ny afdækning hvor stigen var, og nogle huller der skal lukkes lidt, men effekten er der allerede! Mere lys vogn!

Jeg benytter chancen til at sidde og fise den lidt af, mens jeg overvejer hvad jeg ellers burde skrue i, men faktisk er effekten så stor at jeg undlader det.

Det hele tog en time, medregnet billeder, så slemt er det ikke!

DSC 9244

Allerede rigtig god effekt

DSC 9227

Det største af de små job, der udestår. Jeg skal opfinde en ny afdækning her. Mere om det senere

Minusser

Et enkelt minus er der. Nu skal jeg finde plads til den nedpillede køje, et eller andet sted i huset.....

DSC 9241

Køjen....som jo nok ender under en eller anden seng i huset

DSC 9248Og alle skruerne!

Vægten ned

Ideen med at pille køjen ned, skyldes som tidligere nævnt, at vi vil har mere lys og plads i vognen, og dertil er det jo altid lækkert med lidt forandring.

Et ekstra plus er det dog at vægten også kommer lidt ned, så vi er fri for at slæbe rundt på noget vi ikke bruger. Hele den afmonterede herlighed her, har jeg efterfølgende vejet til 38,7kg! Så er der plads til mere øl. Eller kaffe! Nej øl! Eller.....

Mere om projektet følger

Bookmark and Share
cookieassistant.com