DSC 9289

Projektet kører videre, så nu er tiden kommet til nyt indtræk. Et smut i en stofbutik - bare sådan for at hente lidt inspiration - endte med at vi købte stof til hele vognen.

Slatten i betrækket

Vores "Ludvig" er ikke slidt, men det er længe siden betrækket var moderne, hvis det overhovedet har været det. Det blå-hvide-grå-sandfarvede mønster virker både koldt og rodet, og en kende "slattent" i sit udtryk, så det har længe været et ønske at få det skiftet.

Vi har ikke været helt sikre på, hvilket betræk vi skulle have, så vi hoppede ind i en stof-biks i Aarhus, for at kigge. Ikke købe - kun kigge. Eneste krav til stoffet var, at det skulle være møbelstof, at det skulle være varme farver og at sort og grå var udelukket. Det har alle andre jo!

Vi fandt så to forkellige mønstre og ens nuancer, ét til vinterryglæn og noget pynt og ét til hynder. 8,2m til 163,- og 3m af den anden til 140,-. Det måtte vi købe. Alt for meget stof, men til den pris...???

DSC 9244

Det fine blå-sand-grå-betræk.....!

Vinterryglæn og pynt

Vi starter med ryglænene - som på vores vogn ikke er ryglæn, men så en afdækning hvor varmen kan stige op - og noget pynt i et par hjørner. Der er ikke meget af det i vores vogn, så umiddelbart en hurtig opgave.

Afdækningerne sidder på nogle kroge og er fastgjort i bunden med et par skruer, som kun skal forhindre afdækningen i at hoppe af under kørsel. Afdækningen ved bordet undtaget, da det også bliver holdt med beslaget til bordet.

Hjørne-puntet og også skruet på og er hurtig at pille af. Det giver så mig mulighed for at kigge helt ind i de kroge jeg ellers ikke ser, men naturligvis er der heller ikke fugt eller andet træls her. God vogn.

DSC 8338

Lige et før-billede, hvor man kan se både vinterryglæn og pynt i hjørnet. Taget før køjen blev pillet ned.

Simpel opgave

Når afdækningerne er taget ud, skal stoffet pilles af. Eller det skal ikke, for man kan faktisk godt lade det gamle stof sidde under det nye. Det synes jeg dog er noget juks, så vi piller det af.

Stoffet sidder fast med klammer på bagsiden, som skal hives ud - og der er mange - før stoffes kan bredes ud og bruges som template på det nye stof.

Inden man klipper i det nye, skal man lige tænke over stoffets ret og vrang, og hvis der er mønster, om man vil have det hele til at vende samme vej. Vores stof er uden mønster, men der er nogen nistre på langs, som vi søger for at vende ens. Vi er ikke gode til asymetriske ting, mildt sagt.

DSC 9293

Bagsiden med de klamme, klammer der alle skal ud. Der er ikke brugt lim

Tegn og klip

Når stoffet er hevet af, lægges det på det nye stof, som en skabelon. Vi bruger et stykke kridt til at tegne rundt om det, så vi ved hvor der skal klippes, men klipper ikke ud til hjørne-ombuk. Det venter vi med til stoffet er sat på. Er man vant til at sy på symaskine med videre, har man sikkert en anden metode - men for os uvidende, er denne fremangsmåde nem!

Det er her man finder ud af hvorfor skræddere og møbelpolstre, har kæmpe sakse. Her du'r det bare ikke med den lille hobby-saks, eller den med Disneyfigur fra børneværelset.

Tegn og klip fra bagsiden, så slipper man for at bøvle med at fjerne kridtstreger mv. bagefter.

DSC 9306

Klippe, klippe, klippe.......

På med stoffet

Når det nye stof skal på, bredes det ud på et bord og afdækningen placeres oven på. Det er vigtigt at evt. mønster passer, så det ikke ander med at blive skævt. Det er ikke til at holde ud at se på bagefter.

Stoffet skal sættes på med klammer som før, det gøres ved at stoffet "foldes" om afdækningen, og hæftes med en klamme. Start i midten og arbejd ud mod hjørnerne. Stræk soffet let, så det sidder stramt, men ikke for meget, da det kan lave buler i skumgummiet under.

Hjørnerne er det sidste, og de afslutte ved at man klipper en lille firkant (den vi undlod i starten), og enderne foldes ind over hinanden, og hæftes med en klamme.

DSC 9309

Stoffet hæftes fra midten, og ud mod siderne

Pyntedimser

Det sidste vi skal have stof på - inden hynderne - er pyntedimserne i to af hjørnerne. De har ikke rigtig nogen funktion, pynt må være det rige ord.

Stoffet på dem er limet på, men nemt at hive af. Det er ikke noget rengøring efter stoffet, så vi klistrer det nye stof på med noget tekstillim, folder siderne om dem, og klipper hjørnene til.

Her er vores bedste ven, klemmer som holder det hele på plads i de 10 min. det tager for limen at tørre.

DSC 9320-lille

Pyntedimser. Og nogen klemmer

Færdig for nu

Vi er færdige for nu. Eller det vil sige, hynderne er ved at blive syet, i noget andet stof, men vi skal ikke bruge lim og klammer.

Vi monterer pynt og afækning igen, og allerede nu ligner det en helt anden vogn. Mere varm, venlig og moderne, og jo mere vi kigger på det nye stof, jo federe bliver det! Og - jo mere vi kigger på det gamle, jo grimmere bliver det. Sjovt!

Herunder lidt billeder med det "nye" pynt og afdækning.

DSC 9327-lille

Nyt stof i siddegruppen

DSC 9336-lille

Pynt

Følg med på siden og se hynderne når de er færdige.

Bookmark and Share
cookieassistant.com