DSC 9351

I del 4 af vores vinterprojekt, der nu strækker sig ind i foråret, skal vi have skiftet det hæslige stof på hynderne ud. Da undertegnede her løber helt tør for talent, er det fruen i huset der træder til. Resultatet blev intet mindre end perfekt og gjorde at vores vogn skiftede model.

Af med betrækket og lidt genbrug

Fremgangsmåden er den samme som ved pynt og ryglæn (del 3). Af med det gamle og brug det som skabelon for det nye, med enkelte forhindringer, finder vi ud af.

Når betrækket er pillet af, sprætter vi det op, og er særligt forsigtige med den grå bagside og lynlåsene da vi har valgt at genbruge dem. Det grå passer fint til de farver vi har valgt, og de sandfarvede lynlåse kan alligevel ikke ses.

Modsat stoffet har det grå på bagsiden ikke ændret form og ser ud som nyt, og opsprætningen går fint med en kniv, da tråden ikke er så tæt, og virker lidt løs.

DSC 9349

Grå bagside til hynderne. Her fra en madresserne til køjerne

Gammel stof som skabelon

Når det gamle betræk er sprættet op, breder vi det ud over det nye, og havde egentlig tænkt os at klippe efter det. Planen skydes hurtigt i sænk, fordi det gamle betræk har ændret form, efter træk fra syninger, knapper, skumgummi og andet godt. Det er mildt sagt, vind og skævt og flosset i kanten.

I stedet måler vi det gamle op på kryds og tværs, og bruger så de "største" mål, som vi tegner op på det nye stof, med kridt. Ingen af os aner, hvordan man ellers gør, men det virker glimrende.

Det sværeste er nok at regne ud hvor meget der skal bruges til "ombukning" til syningen, da betrækket flere steder er så flosset på indersiden, at det er umuligt at se det.

DSC 9400Der måles og måles og måles lidt igen

Kridt og tape

Learning as we go, kan man vel godt kalde det vi gør. Det er ikke alt, der helt så simpelt, som vi regnede med. Udover at vi - som før nævnt - ikke kan bruge det gamle betræk som skabelon, finder vi også ud af, at man ikke bare kan følge mønstret i det nye.

Vi finder også ud af, at det er svært at lave det hele helt lige, med en saks og en kridtstreg på de lange stykker - specielt køjerne - da det ikke er helt præcist nok.

Gode dyr er rådne, som man siger. Løsningen bliver malertape - eller afdækningstape - som vi kan trække over hele stoffet er derefter klippe over det. Det virker perfekt.

DSC 9407

Afdækningstape viker fint som streg

Så skal der syes

Når alt er klippet, skal det hele syes sammen. Der kan være en del stykker der skal passe sammen, så rådet må være at sprætte ét styk op af gangen, så man har noget at sammenligne med. Det gør vi.

Det hele syes på vrang siden, og vendes så med retsiden ud inden det trækkes på hynderne igen. Det lyder nemt, men det kan være svært at se forskal på ret og vrang på det stof vi har valgt. Og for at hjørner og lånlåse mv. passer perfekt, skal man holde tungen lige i munden og tænke sig om. Det er heldigvis fruens opgave.

Det helt svære kommer ved lynlåsene, som skal syes på fra ret siden (ret mod ret), for at de passer når det hele vendes.

DSC 9362

Rødglødende symaskine

Modig opgave

Ingen af os har prøvet et projekt som det her før. Faktisk er det meget få sy-opgaver overhovedet fruen har prøvet, og med hendes kendskab til mit nærmest hysteriske ønske om perfektionisme, er det lidt af en modig opgave at kaste sig ud i.

Resultatet bliver intet mindre end glimrende, med lige syninger og skarpe kanter. Største fejl der blev begået, stod jeg selv for, da jeg fik byttet om på hynderne til køjerne! De er ikke lige store. Det opdagede jeg ikke før stoffet til den øverste var syet færdig! Flot! Den skal vi slet ikke bruge, da vi jo har pillet køjen ned, så nu ligger den bare og venter til nogen måske en gang, skulle finde på at genetablere den.

Inden afprøvning af pasformen, gennemgår vi lige syningerne, i håb om at finde evt. fejl og derved undgå at pille dem af igen. Det er nemlig noget rigtig skod, at trækker det over hynderne!

DSC 9382

Perfekt syning, her med det rundede hjørne på én af siddehynderne

DSC 9383

Perfekt

DSC 9384

Det kan altså ikke gøres bedre. Smukt! Hynderne er ike kommet i endnu

Gør det gerne igen

Nemt vil jeg ikke påstå det var, for når man ikke har prøvet den slags før, er der en del ting der lige skal vendes i hovedet. Man skal være sikker på det hele vender rigtigt - også i hovedet - men nu, hvor vi har prøvet det, og er svært glade for resultatet, er vi klar på at gøre det en anden gang. Med en anden vogn. Så måske skal vi have en ny.....Nej!

Når vi sammenholder det hele med prisen (kr. 300,- i alt), så bliver det bare endnu bedre!

Hen af vejen finder vi også ud af at "Ludvig" nu er blevet til en hel anden model.  Nærmest lidt ved en tilfældighed er den gået fra at være en LMC 500 mdk, til at være en LMC 500 Royal Classic!

DSC 9385

Ny model. LMC 500 Royal Classic

DSC 9392

Færdig siddegruppe

DSC 9419

Hyggeligt!

Bookmark and Share
cookieassistant.com