DSC 6902

En gang i mellem skal vognen vaskes. Desværre! For mig er det det tidspunkt hvor jeg hader vores vogn! Ikke fordi det er svært at vaske den, men fordi det er himmelråbende kedeligt.

Heldigvis vasker jeg kun vogn et par gange om året, så det er til at leve med.

"Ude-vogn" giver snasket vogn

Vi har vores vogn stående på vores grund, når vi ikke bruger den. Den står ude i alt slags vejr, så når vinteren er slut er den godt "snasket" af alger og andet godt. Det er ikke noget problem, for vogne er bygget til at stå ude, og tager slet ikke skade af det. Men pænt er det ikke så det skal af. 

DSC 6902

Snasket vogn

Mirakelmidler eller sæbe?

Der findes mange mirakelmidler til vask af bil og vogn, jeg ´har prøvet en del af dem i min søgen på den nemme udvej. Men ingen af dem er bedre end andre. En del af dem er tilmed temmelig dyre. Derfor bruger jeg en autosshampå - så vidt jeg husker købt i brugsen - af den helt billige slags. Den fjerner fint alger og snavs og efterlader ikke flere sorte striber end de andre.

DSC 6946

Det skal du bruge (begge dele er et must)

Masser af vand

Det vigtigste når vognen vaskes er vand. Jeg starter med at spule den over med min højtryksrenser, påmonteret en slags sæbedispenser. Jeg bruger den nok mest fordi jeg nu engang har den - den fulgte med ved køb - og kun fordi det er lidt sjovere. Den laver en blædere og mere tåget vandstråle og jeg holder den altid på god afstand af samlinger mv. Sprøjt aldrig med almindelig højtryksrenser på vognen, da det kan spule fuger og andet i stykker.

DSC 6923

Vand, vand og mere vand......

Frem med børsten

Når vognen er "lagt i blød" er det tid til børsten. Jeg bruger en børste på skaft der pøser vand på, mens jeg vasker, og til vinduer, døre og luger bruger jeg en almindelig autobørste. Brug også rigeligt med vand her.

DSC 6911

Gnubbe, gnubbe.....

Edderkopper

Husk skinner og kroge. Edderkopper elsker at gemme sig i vognens kroge, og hvis du ikke vil have dem - eller deres æg - på telt og skørt at nemmeste at vaske dem væk.

DSC 6916

Husk skinner

Taget er sværest

Det sværeste er nok taget, men det skal også vaskes. Vores vogn kan  - som de fleste andre - holde til at men går på taget. Det gør jeg dog aldrig. Istedet bruger jeg multistige på den ene side og garagens tag på den anden side.

DSC 6948

Vognen på sin plads

Færdig arbejde

Efter en times pjask, er vogenen lækker ren. Helt uden brug af underlige kemikalier.

DSC 6936

Fin ren vogn

Og til slut må man godt bruge én til af de blå "sæber" fra før. God fornøjelse, hvis du selv har en vogn der venter på vand.

Bookmark and Share
cookieassistant.com