imagesUMFZQUQN

Lad mig starte med at indrømme! Jeg er ikke det, man med god vilje kan kalde en grill-enthusiast, og dermed nok ikke den rigtige til at teste grill.

Dog har jeg fundet ud af at det kan være nemmere med grill på camping.

Man skal bare holde sig langt væk fra enhver form for kul-grill.

Ritual

Når sommeren nærmer sig, har de fleste mænd et ritual, hvor de skal ud i haven og grille. Desværre har jeg aldrig rigtig fattet hvorfor, da det jo for det meste, ikke er med særligt godt resultat.

Dertil kommer min mangel på tålmodighed, måske specielt når man taler om kul-grill, og det at det efter min mening, er mere besværligt, at lave mad ude.

Vi har prøvet flere forskellige kul-grill. Både de der er designet til haven og de der er mere campingvenlige.

Gas-grill

Familien mener dog det er en god idé at grille, så jeg har længe ønsket mig gas-grill, så jeg hurtigere og lettere kan få liv i grillen. Vel vidende at det giver mindre tid til at drikke vente-på-at-grillen-bliver-varm-øl.

WEBER og Cadac, er de grills, jeg mest er faldet over ved forhandlerne, men da jeg syntes Cadac virker flimset og vakkelvorn, og WEBER er for tung, er det aldrig blevet til mere.

O-Grill 3000

Under et besøg ved én af vores absolutte ynglingsforhandlere - CC Camping og Marine, som desværre nu er lukket - så vi denne O-Grill 3000. Den fylder ikke meget, er let at klappe sammen og flytte, og er stor nok til at vi kan grille til hele familien, da selve grill-fladen er stor.

Prisen var omkring kr. 1600,-, så vi var ikke helt sikre på, at det var den vi skulle have. Indtil den var på udsalg, minus 70%.

o-grill-3000

O-Grill 3000. Billede fra www.askmen.com

Brug af grillen

Naturligvis kunne jeg ikke vente med at prøve grillen, så efter den havde stået et års tid(!!) i vores bryggers, skulle der grilles! Grillen er meget let at bruge. Når den skal klargøres er det bare at klappe låget op og tænde på den indbyggede gnist-knap.

Man tænder den med gassen på fuld styrke - som mange andre gas produkter - og der bliver den, for skruer man ned at der ikke rigtigt nok varme i grillen.

Grillen bliver varmest på den forreste del af støbejerns risten, og hvis man vil have mere varme - eller mere røgsmag - kan man grille lidt med låget lukket.

Rengøring

Grillens invendige belægning, gør den meget nem at rengøre. Man kan bruge en opvredet klud, eller sæbe og vand og en børste, hvorefter den er næsten som ny. Den kan også beklædes med sølv-papir indvendigt inden brug.

Dette gælder dog ikke støbejernsristen, der er ligeså irriterende at gøre ren som den slags er mest. Stort minus!

Et andet minus er at den skal gøres ren efter brug, hvis du skal transportere den, som den er beregnet til, eks. i gaskassen. Så skal den nemlig stilles på højkant og så render fedtrester mv. ud af den.

Konklusion

Selv om den har fejl, er det har klart den bedste grill jeg har brugt. Den er hurtig i gang, let at gøre ren og hurtig at flytte. Vigtigt når man har hunde.

Hjemme i haven vil jeg stadig have god mad frem for at grille, men på camping, hvor køkkenet er meget mindre, at det nemmere at bruge grillen. Så det bliver nok der jeg griller.

Grillen kan varmt anbefales, trods sine fejl, da den under alle omstændigheder er langt mere anvendelig end små kul-grill. Jeg har ikke set den til salg andre steder her hjemme, men google den, så finder du steder, hvor den kan købes i udlandet.

Tilbagekaldelse

En tidligere model er tilbagekaldt. Har du sådan én kan du kontakte fabrikken og få en ny. Læs mere her: O-Grill tilbagekaldelse

Bookmark and Share
cookieassistant.com